Hollandsche Manege, Het Levend Paardenmuseum

Het levend paardenmuseum

Vorig jaar op zondag 5 oktober werd door minister van Onderwijs Jet Bussemaker het Levend Paardenmuseum officieel geopend. Dit nieuwe museum is gevestigd in het fraaie, neoclassicistisch gebouw van de Hollandsche Manege aan de Amsterdamse Vondelstraat.  Na de openingsceremonie was er een feestelijke voorstelling met groep, gezeten in dameszadel, voor het algemene publiek.

logo levend paarden museum hollandsche manege

Het Amsterdamse Papyro was nauw betrokken bij de identiteitsontwikkeling en communicatie van het nieuwe museum.  Het driemanschap Roland Boelen, Mike Holotcheff en Roland Koopmans ontwikkelde namens Papyro huisstijl, logo, brochure en website van Het Levend Paardenmuseum.  De heren zijn trots op het resultaat, kijken met genoegen terug op een vruchtbare samenwerking met elkaar én met het museum en nodigen hierbij iedere belangstellende uit om dit nog onontdekte stukje museaal Amsterdam mee te ontdekken.

Amsterdam is een museum rijker en het zal niet lang duren voordat het grote publiek ook de weg weet te vinden naar een van de mooiste stadsmaneges van Europa.  Nu nog enigszins verscholen op een steenworp afstand van het Leidseplein en grenzend aan het Vondelpark kent de Hollandsche Manage een levendige geschiedenis die teruggaat tot 1774. Na een intensieve voorbereiding van circa twee jaar heeft Het Levend Paardenmuseum zijn nieuwe invulling gekregen door een mix aan te bieden van voorstellingen, rondleidingen, feesten, rijlessen plus zien & doen aan particulieren, onderwijs en bedrijfsleven.